Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bouw & Beweging van de Grote Münsterlander

november 8 : 19:30 - 22:00

Deze avondvullende online presentatie door Lida Reeskamp-Blok over de functionele bouw en beweging van de Grote Münsterlander laat zien hoe een goede jachthond gebouwd behoort te zijn, en hoe de bouw van invloed is op het gangwerk, het uithoudingsvermogen en de blessuregevoeligheid van de hond.

Iedere eigenaar die op een of andere manier actief is met z’n hond, in jacht, veldwerk, jachthondentraining, behendigheid of anderszins, heeft te maken met de wijze waarop de hond is gebouwd en kan bewegen. En wie met z’n hond naar een clubmatch of tentoonstelling gaat zal na deze informatie-avond ineens veel meer begrijpen van de betekenis van de beschrijving in het keurverslag. Voor fokkers is kennis van bouw en beweging essentieel voor de keuze van passende fokcombinaties en de selectie van goede nieuwe fokhonden.

Een te ver naar voren liggende schouderpartij, een te steile voorhand, een te sterk hellend bekken of te weinig kniehoeking, en de gevolgen daarvan voor het gangwerk, na de presentatie Bouw & Beweging hoeft deze ingewikkelde materie geen geheimen meer te hebben! Ook behandelen we in deze presentatie de relatie tussen functionele bouw en blessuregevoeligheid. En we gaan kijken naar een antwoord op de intrigerende vraag: kun je het al zien als pup?

Lijkt het je leuk en interessant om hieraan deel te nemen?
Stuur dan een mail naar florashof@hotmail.com
De presentatie begint om 19.30 maar je kunt instromen vanaf 19.15 zodat we meteen om 19.30 kunnen beginnen.

 

Gegevens

Datum:
november 8
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

FBC