Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Vlaktezoeken

zaterdag 26 augustus, 2023

€95

De NGMV organiseert op zaterdag 26 augustus 2023 een workshop ‘Vlaktezoeken’. Voor onze vereniging een nieuwe hondendiscipline waarvoor nog niet eerder een workshop is georganiseerd. Een discipline die niets met jacht te maken heeft maar waar onze Grote Münsterlander zeker ook geschikt voor is. Hiermee hoopt de vereniging leden te motiveren iets met hun Grote Münsterlander te gaan ondernemen die minder met jacht hebben maar toch graag iets actiefs met hun hond willen gaan doen.

Voor wie?

Deze workshop wordt georganiseerd voor iedereen die graag actief met hun Grote Münsterlander aan de slag wil. Deze dag kunnen maximaal 8 combinaties meedoen. Deze dienen lid te zijn van de NGMV.

Wat is vlaktezoeken?

Vlaktezoeken is het zoeken in bijvoorbeeld een bos naar een vermist geraakt persoon. Een ervaren hond die weet wat van hem of haar verwacht wordt werkt los en reviert door het bos om zo verwaaïng te krijgen van de vermiste persoon. Wanneer de persoon gevonden is door de hond zal de hond de vermiste persoon ‘verwijzen’ door middel van bijvoorbeeld blaffen. Voordat een hond zover is gaat er een intensieve training aan vooraf. De hond moet eerst bekend raken met menselijke geur en leren om dit spoor, wat de vermiste persoon heeft achter gelaten, uit te werken om zo de vermiste persoon weer terug te vinden. De mensen die kijken naar programma’s als ‘opsporing verzocht’ zullen dit ooit wel eens voorbij hebben zien komen dat honden worden ingezet om vermiste personen op te zoeken. Overigens deze discipline niet verwarren met speuren of maintrailing!

Wat gaan we deze dag doen?

Deze dag wordt een begin gemaakt met het aanleren van het zoeken naar ‘vermiste personen’. Wanneer de hond goed onder appèl staat mag deze los zoeken, wanneer de hond niet onder appèl staat is aangelijnd laten zoeken geen probleem. Er zullen ‘vermiste personen’ zijn die zich verstoppen zodat de honden ingezet kunnen worden om deze vermiste persoon te zoeken. Er kan aan u gevraagd worden of u zich wilt verstoppen mocht dit noodzakelijk zijn. Deze dag wordt met name aandacht gegeven aan de basis vaardigheden. De hond motiveren om een ‘vermist persoon’ te zoeken.

Wie geeft deze workshop?

We hebben Laura de Jong van ‘Neuswerk voor Honden’ gevraagd om deze workshop te geven. Laura reageerde enthousiast en zij gaat invulling geven aan deze dag. Laura heeft veel ervaring met het trainen van honden in deze discipline maar ook ervaring in het trainen van honden in andere disciplines. Daarnaast geeft ze ieder jaar diverse workshops voor mensen die geïnteresseerd zijn in het actief bezig zijn met hun hond. Deze workshop wordt gestart met uitleg over vlaktezoeken.

Aantal deelnemers

Deze dag kunnen maximaal 8 deelnemers met hond mee doen.

In het kort:

Aantal deelnemers met hond (moet lid van de NGMV zijn): maximaal 8
Kosten: € 95,- per combinatie dit is incl. koffie/thee, eenvoudige lunch en deelnamecertificaat.
Wilt u een gast meenemen zonder hond: € 15,- per persoon (dit is incl. koffie/thee en eenvoudige lunch)
Leeftijd hond: hond moet minimaal 6 maanden zijn ten tijde van de workshop

Locatie: Zelhem (ovb)
LET OP: deze workshop zal tot circa eind van de middag duren!
Meenemen: iets ter motivatie van uw hond. Te denken valt aan voertjes of een speeltje. In ieder geval iets waar uw grote munsterlander alles voor wil doen.

Aanvullende informatie voor deze workshop: deze wordt t.z.t. aan de deelnemers bekend gemaakt.
Wij hopen u te mogen verwelkomen op deze dag!

Inschrijfformulier-workshop-vlaktezoeken

Twan Brugman en Nicoliene Oosterhof

Gegevens

Datum:
zaterdag 26 augustus, 2023
Kosten:
€95

Locatie

Zelhem
Zelhem, Nederland + Google Maps

Organisator

GHC