Continentaal II Bokaal

Dit jaar hebben twee Grote Münsterlanders zich gekwalificeerd:

Sonja de Ruiter met Hit Do V.’T Patriez’n Laand

Nick van Delden met Hero V.’T Patriez’n Laand

Het doel van de gezamenlijke wedstrijd om de Continentaal II Bokaal is om aan het einde van het najaarsseizoen het in wedstrijdverband vergelijken van de veldwerkkwaliteiten van de meest succesvolle (best presterende) honden uit rubriek C in het voorjaar en najaar voorafgaand aan deze wedstrijd.

Nick had zich dit najaar gekwalificeerd met een 1e plaats Goed en Sonja met een 1e plaats Zeer Goed.

De NGMV wenst hen op 10 november te St Annaland een fijne dag en veel succes!


Verslagje van de Continentaal II bokaal:

Woensdag 10 november 2021 stond de afsluitende wedstrijd op de agenda in Sint Annaland, de Continentaal II bokaal. Een wedstrijd ter afsluiting van het seizoen waar alle (hoogst) gekwalificeerde honden in één jaar uit de categorie Continentaal II aan mee mogen doen. 

In verband met Covid is de wedstrijd vorig jaar geannuleerd. Om deze reden mochten ook de gekwalificeerde honden uit 2020 deelnemen. In totaliteit namen acht combinaties deel aan de wedstrijd.

Wij, Nick van Delden en Sonja de Ruiter mochten op basis van de behaalde kwalificatie dit najaar deelnemen. Het was een mooi maar korte wedstrijd in geweldige velden met volop fazant. Helaas hebben beide Grote Munsterlanders zich niet opnieuw kunnen kwalificeren.

Sonja en Hit
Nick en Hero
Hero en Hit samen in het veld

NIMROD 2021

Castra van het Zonnebeekbos, voorjager Linda Louwman

Op Maandag 8 november heeft Linda Louwman-vd Veen ons ras vertegenwoordigd met Castra van het Zonnebeekbos. Maar liefst 11 AA diploma’s zijn er gehaald, helaas niet door Linda.
Maar hier telt de olympische gedachte: Meedoen is belangrijker dan winnen. Het is al een hele prestatie en eer om er te staan.
Castra had 8 van de 9 apporten binnen, ééntje buiten de tijd dus worden er 7 gerekend.

Alle Nimrod ’21 deelnemers, Linda en Castra met loopnummer 9

Totaal uitslag

We gaan er een mooie dag van maken en bovenal genieten van het werken met mijn hond

Even voorstellen, ik ben Linda Louwman vd Veen. Mijn hond is Castra van het Zonnebeekbos, Castra heb ik zelf gefokt.

Mijn passie zijn Grote Münsterlanders en de jacht/sport. Naast de jachthondensport worden we regelmatig gevraagd om mee op jacht te gaan. Dit is nog leuker dan wedstrijden lopen. Naast de jacht en de wedstrijden is ze een heerlijke huishond

Ik probeer altijd het beste uit mijn honden te halen, wat binnen hun capaciteit ligt ongeacht de resultaten.

Met haar moeder heb ik ook MAP A diploma’s gehaald, geen Nimrod kandidaat, maar wel op een mooi niveau gekomen.

Castra heeft na de 2e wedstrijd een blessure opgelopen waardoor ik niet nog meer wedstrijden kon lopen. Met de goede zorg van osteopathie en fysiotherapie is ze nu weer fit.

Eigenlijk had ik nog wel een jaar langer willen trainen, maar wie weet wat er dan gebeurt???? Daarom toch maar de uitnodiging aangenomen.

Heel veel dank aan de trainingsgroep van Theo Cornelissen hun trainingen, steun en toeverlaat.

We gaan er een mooie dag van maken en bovenal genieten van het werken met mijn hond en proberen  niet de zenuwen de overhand te laten nemen.

De NGMV wenst haar een mooie dag en veel succes!