NIMROD 2022

Op Maandag 14 november vertegenwoordigt Michelle de Lijster met Castle v/h Zonnebeekbos ons ras op de NIMROD. In het stukje hier onder stelt zij zichzelf voor.

Meer informatie betreffende de NIMROD, zoals lokatie, deelnemers, selectieprocedure, enz, kunt u vinden op https://www.nimrodnederland.nl


Bijna 7 jaar geleden kwam ik het ras Grote Münsterlander tegen. Ik ben wel opgegroeid met honden, maar had nog nooit een eigen (jacht)hond gehad en ook nog nooit een hond van pup af aan opgevoed. Met de toezegging dat ik jachttraining ging doen, mocht ik van mijn fokker Linda Louwman het overgebleven reutje Castle v/h Zonnebeekbos (roepnaam: Kessel) van het nest hebben. Ik had nog nooit van jachttraining gehoord en de hele SJP/MAP/NIMROD/jacht wereld was mij onbekend. Na het winnen van de aanlegproef van de Grote Münsterlander vereniging werd het mij duidelijk dat mijn hondje meer in zijn mars had dan de basis jachthondentraining die ik op dat moment volgde.

Omdat het hebben van een Grote Münsterlander niet altijd even makkelijk is (in ieder geval niet bij mij als eerste hond) en niet iedere trainer een staande hond begrijpt, kwam ik bij Jantine Veldhuyzen terecht en die durfde gelukkig de uitdaging “Kessel” met mij wel aan. En dat zelfs nadat hij tijdens de eerste les een half uur achter een meerkoet had aan gezwommen.

Ons pad heeft aardige obstakels gehad, maar ook heel veel mooie ervaringen. Vooral ook in de praktijkjacht waar ik heel dankbaar ben dat wij regelmatig mee mogen. Ik ben blij dat ondanks alle obstakels we altijd zijn blijven trainen, want Grote Münsterlanders zijn echt geweldige jachthonden om mee te werken.

Een paar jaar geleden zei ik tegen de fokker van Kessel toen we beiden als bezoeker op de NIMROD waren als grap dat ik het jaar na haar naar de NIMROD zou gaan, maar nooit bedacht dat dat de realiteit zou zijn. Zelfs aan het begin van dit wedstrijdseizoen niet.

Ik ga proberen 14 november op de NIMROD te genieten van mijn geweldige hondje en ben hem dankbaar dat hij mij een hele nieuwe hobby heeft gegeven!

Castle v/h Zonnebeekbos (roepnaam: Kessel) als pup.
Michelle de Lijster met Castle v/h Zonnebeekbos

Uitslag Nimrod 2022: