NIMROD 2023

Ilse van der Veen is samen met haar Emke van het Zonnebeekbos zaterdag 11-11 één van de NIMROD deelnemers en stelt zich voor:

09-07-2018 de dag dat bij ons (kennel van het Zonnebeekbos) het E-nest werd geboren. Het leek mijn moeder geweldig om samen met haar dochter de jachthondensport uit te oefenen en zo mocht ik op 15 jarige leeftijd dan mijn eerste Grote Münsterlander uitkiezen. Vanaf het moment dat de pups konden lopen werd ik smoorverliefd op Emke, ik wist het zeker dit werd mijn hondje! Voor mijn moeder duurde het iets langer om bij te draaien, maar uiteindelijk bleek toch uit de puppy test dat zij het beste bij ons paste.

Emke is vanaf moment 1 mijn beste maatje, mijn moeder (Linda Louwman v/d Veen) moet er ook aan geloven dat dit de leukste Grote Münsterlander is die wij hebben gehad (dat zijn er nog wel wat). Mijn moeder zegt dit dan ook vaak genoeg. Omdat ze de eerste Witte Grote Münsterlander is die wij hebben, gebruik ik dit dan ook vaak als we aan het trainen zijn. Als zij dan iets beter doet dan haar moeder (Castra van het Zonnebeekbos) hoor je mij zeggen: “ja het is een witte hond he”. 

Thuiskomen zonder een blije Emke kan ik me haast niet voorstellen. Iedereen is heel gek met haar, ook mijn vriendinnen en vriend. Als we thuiskomen gaat ze liever naar mijn vriend toe dan naar mij, maar als het op uitlaten of trainen uitkomt weet ze wel bij wie ze moet zijn.

Met mijn nog maar 16 jarige leeftijd liepen wij samen onze eerste SJP en 2 jaar geleden hebben we samen 2 mooie A diploma’s gehaald. Waarvan de eerste op die van de NGMV. Hier hoorde toen ook een nat pak bij en wat hebben wij een lol gehaald. Mijn tweede A mocht ik halen in Gieten waar mama nog het jaar daarvoor had gestaan op de Nimrod. Dit was natuurlijk ook wel heel speciaal.

Dit jaar was mijn doel om 1 MAP A te halen, zodat ik mee kon doen aan de PJP op A niveau. Toen we bij de eerste MAP die we liepen eerste werden waren er natuurlijk al veel vragen of ik naar de nimrod zou gaan, mocht het lukken. Deze instelling had ik helemaal niet dit seizoen al, omdat Emke nog vrij jong is voor de nimrod (5 jaar). We werden voor de tweede keer eerste op de wedstrijd in Rha. Die werd dit jaar door de NGMV  georganiseerd, dat was toch ook wel heel speciaal. 

Nooit had ik dit durven dromen, 3 maal eerste te worden, maar toch is het ons gelukt! Na de wedstrijd in Haaften belde ik mijn moeder op en zei ik we gaan het doen!! Ze wou zich niet te veel met de keuze bemoeien en liet mij deze zelf maken.

En zo kwam het telefoontje die ik heel blij heb geaccepteerd. Emke mag na haar moeder en oom (Castle v/h zonnebeekbos) er zelf staan en mag ik er, met mijn nog maar net 20 jarige leeftijd, na mijn moeder ook staan. We hebben er heel veel zin, tot de 11de !!!!!

Nog een speciaal bedankje naar mijn lieve mama. Voor altijd helpen met alle trainingen zelfs als ik me gedroeg als een puper en ze er soms volgens mij een beetje klaar mee was. Zij is helemaal gek van dit ras en ik door haar ook. Een ander ras daar begin ik niet aan!

De Jubileum Nimrod 50 jaar dit jaar zal worden gehouden op zaterdag 11 november op het schitterende Landgoed Mariënwaerdt

Voor wie haar komt aanmoedigen 11 november, zou het tof zijn als je een knal roze petje op zou willen doen. Haar kenmerk!
De NGMV wensen Ilse en Emke veel succes en plezier toe op deze speciale dag!

Uitslag
Met nummer 18 als startnummer zijn Ilse en Emke op een 18e plaats geëindigd.
We hopen dat Ilse terug kan kijken op een mooie dag en dat ze trots kan zijn op haar prestatie samen met Emke.

Ilse van der Veen met Emke van het Zonnebeekbos
Foto: The Dutch Gundog Galery

Emke van het Zonnebeekbos
Foto: The Dutch Gundog Galery