Melding ziekte en overlijden

Aan alle eigenaren van een Grote Münsterlander die ingeschreven staan
in het Nederlandse Honden Stamboek.

Namens de Fok Begeleidings Commissie.

De Nederlandse Grote Münsterlander Vereniging heeft een Verenigingsfokreglement (VFR) waarin gezondheidsregels zijn opgenomen om ervoor te zorgen dat alleen gefokt wordt met gezonde honden.
Met deze regelgeving proberen we te bereiken dat zoveel mogelijk van de geboren pups tot gezonde honden zullen opgroeien.
Ook al geeft fokken met gezonde honden natuurlijk nog geen garantie dat uitsluitend gezonde pups geboren zullen worden.
Om de gezondheid van onze Grote Münsterlanders zo goed mogelijk te kunnen bewaken en voor de toekomst te behouden is het essentieel dat ziekte of overlijden van Grote Münsterlanders geregistreerd worden in onze database.
Daarom het verzoek aan alle eigenaren om gezondheidsproblemen of overlijden van hun Grote Münsterlander te melden, door het formulier melding ziekte of overlijden Grote Münsterlander in te vullen en te verzenden.


-> Het formulier: meldingsformulier-ziekte-en-overlijden

Als bij de FBC bekend is welke gezondheidsproblemen er zich kunnen voordoen, kunnen we proberen om in de toekomst dit, indien mogelijk, zoveel mogelijk te voorkomen.

Meldingen worden geregistreerd in de Grote Münsterlander-database in ZooEasy.

Ons streven is om deze database zo compleet mogelijk te maken en te houden.

Daarbij zijn wij van u afhankelijk.

Uw meldingen worden gebruikt om de gezondheidstoestand van ons ras te bewaken ten behoeve van de fokkerij en dus in het belang van de Grote Münsterlander